glad påsk

glad påsk på er alli hopa
idag har jag åkt lite på isen. mina kusiner "tror jag dom e" i alla fal mammas syster och hennes barn är här. så dom var med på isen. jag tolkade bakom skoten i går och det slutade med ett tejpat knä. jag har lite problem med att gå men att åka skridskor dragen av liten wove gick bra!! nu ska vi ätt, sedan får vi väl se om om det kommer en påsk hare till oss eller om gud hattar mig i dag också XD
 
"här får ni en film om pappas rätta jag"
  

sälja sin ponny

att bli av med sin bästa vän är svårt, det vet vi alla. Att sälja sin bästa vän kanske är ännu värre. All älskar vi våra ponnys, och vi vill alla att dom ska ha det bästa. Men sen kommer ju alltid dagen när man mosse sälja sin ponny och det är tufft. Att bara inse att man vill mer med ridningen en ponnyn klarar av eller att man helt enkelt vuxit ur den, är en ren plåga. Jag har hört en teori som går så här (om du säljer hästen älskar du den inte) det är den dummaste teorin jag hört. En häst är inte som en människa hur mycket känslor vi en har för den. En häst kärnar sig aldrig övergiven, Dermot vill hästen alltid vara till lags, den vill vara våran nummer ett. Jag tror att vi för männskligar våra hästar för mycket. jag tror att när vi ska sälja våra ponnysar måste man sluta vara så skälvisa och öppna ögonen. Vad är det din ponny älskar?

Busa i skoen?

Tävla?

Hoppa?

Eller stå i en liten hage hela dagarna och bli riden två gånger i veckan?

Din ponny älskar inte dej. Din ponny älskar att du tar hand om den. Att du kliar den halsen, busar med den, låter den få lukta i dit hår.  Om du tänker så här om du byter hage på din ponny eller tar den hem från sommar bettet. Blir din ponny då deprimerad för att den inte länge får vara med sina kompisar??  

Jag tror att vi kan älska våra hästar men när det är dags att byta eller sluta måste vi tänka lågiskt på vad som är bäst för hästen.

 


RSS 2.0