hejhej!

God morgon. Ska gå på yran i dag med Wilma. Sover kanske över där får se om det blir något till inlägg i dag. Mamma ska rida GG . Jag har köper bilder sen tävlingen men dom har inte kommit en.


finfin

Har ridit för Hans det gick bra, Gg var fin som vanligt XD


lite smååt

Har tagit in hö hela dagen men det syns knappt. vi (mamma och jag) har gjort alt för hand utan massvis av mariner. Ska rida efter maten tänkte jag, blir en sväng i skogen, ska rida för Hans i morgon.


dressyr tävling

Nu har jag bestämt mig! ska vara med på en dressyr tävling i Bräcke om 50 dager. Så nu blir det hårt träning. Ska vara med på en L:C går det bra kanske jag rider en till dressyr tävling.

Klubblogo för Bräcke Ridklubb

Lokal Dressyr Ponny

Bräcke Ridklubb

2011-09-17 till 2011-09-17

Dressyr, lokal


fölen

Ledsen att jag inte skrev något i förgår och igår var men Matilda och sov över där. Inget roligt har hänt häller så jag orkade inte skriva. Igår red jag på våran ridplan den är fortfarande inte helt klar men den går super bra att rida på nu. Vi tränade på att byta galopp. Först la vi upp ett litet krys som vi byte på det gick bra sedan la vi ner ena bommen och tog bort den andra det gick också ganska bra han försöker men byter ofta bare fram men till sist klarade vi det. Nästa grej är att bara göra ett streck i markan som han ska byta övar. Förutom det har inget hänt. Jo juste det har kommit 2 föl till våran granne dom är super söta alså fölen


tävling bilder L:B

Förlåt att jag inte skrev i går var så tröt hoppade i går i alla fal. Det gick ganska bra tycker jag. Har var suppar fin och hoppade alla hinder super bre tills siste hindret som var en vanlig oxer som jag inte tittade upp tillräkligt så han stötte i tån om man kan säga så också rev vi.

Här är lite bilder sen i tonstegens L:B.

 

 

L:C plaseringen


tävling på travet

Idag tävlade jag på travet som jag sa. Det gick suppar bra. På fram ridningen var han nog lite nervös tror jag. Men när vi börja hoppa fram kändes han fin och lyhörd jag hopade inte fram så super mycket för det behövdes inte. Nar vi kom in på banan snabbade jag mig att kolla på ett hinder som såg ut som en grå mur men det var bara ett räcke, den hade många vägrat på i alla fal. Den vill hen först inte gå fram till han tittade inte så mycket på hindret mer på blomman som var bredvid. När han hade tittat på det så startade jag. Han var jätte fin och verkligen bjöd mot hindrarna med lite hjälp av mig förstås. han hoppade 1 2 3 4 bra. 5 var ett rosa knasigt hinder som många vägrat på och det höll GG också på att göra men det gjorde han minsann inte. Jag kände ju att han strävade i mot lite, och jag var lite sen med skänkeln så vi han komma nära hindret och det blev ett jätte hopp men det klarade vi fint. Sen var det en kombination den gick super nu när vi tränat för Hans. Och vi klarerade resten av grundomgången super bra. Sen var det omhoppning då satt vi fart och hamnade på en andre plats med 1 sekund från ettan. Det var L:C det.

Sen var det L:B han var fin på både fram ridning och hoppning.  När vi kom in på banan var han också fin men bjöd mindre på hindrena han var nog lite tröt men hoppande fint till näst sista hindret som var det där räcket som såg ut som en mur. Den stannade han på men hoppade på andra försöket.

Bildare kommer sedan.

Här är lite bilder på sakerna jag van och fick.

Det är ett sadelskydd, borste, en handuk, vattenflaska, ett present kort på Stadium 100 kronor, tuggummi, freespi, och morötter.

Ska tävla i morgon också.


laddad

Idag red jag i skogen sen tog jag och letade upp ett litet fält att gallopera och lägga ner honom på. I morgon är det hopptävling på travet. Jag ska hoppa en L:C L:B A0+A0 är super laddad. Tävlingen börjar inte fören tre tror jag, så jag ska gör i ordning honom i morgon. Jag är jätte nervös för i morgon för att Hans ska komma och titta. Och när jag blir nervös så slutar jag och rida och då vägrar GG.

Bilderna sen hoppningen i helgen har inte kommit en. Men jag laddar upp dom så fort jag får dom.


tävling i morgon

Nu har jag precis vaknat Wilma sov här. I går tränade jag för Hans (dressyr). Det gick bra fast GG var så stark att jag fick ont i mina armar. I dag ska jag bara rida lite lätt ska tävla i morgon.

 


köpt

har köpt!


Godmorgon

God morgon, nu har jag precis got upp:) Wilmis ska komma hitt och sedan ska jag på dressyr träning för Hans, jippi XD


galop

Har kommit in nu från min lilla ridtur. Det gick bra, när vi red i väg spöregnade det och när vi vände hem slutade det, så typiskt XD. När vi ridit en bit korsade vi ett fält där passade jag på att gallopera lite, han blev super fin.


Rex

Har följt med mamma hos veterinären. Hennes häst Rex har förmodligen gott om kull i hagen. Vi kom väl hem klockan 12 och sedan har jag ätit, bakat bullar och ficksatt lite med designen på bloggen. Jag tänkte rida klockan 6 för då ska det regna lite mindre läste jag. Jag uppdaterar senare. XD

REX ↑


litte smått

Idag rad ju jag för Hans som jag sa att jag skulle göra. Det gick bra han bjöd mer på hindrena i dag en i går.  Bilder kommer i kväll eller i morgon tror jag.


hoppning

Hej. Förlåt att jag inte skrev igår jag han liksom inte. På morgonen skrittade jag ut GG, rett så länge., sen badade jag honom och släppte ut honom. Sen hjälpte jag mamma mad att tvätta några ute möbler. Sen bytte jag om till ridkläder igen, sen tog jag in GG och borstade honom sen åkte vi till ridhuset och jag hoppade för Hans. Det var super kul. Och nu fattar jag varför han brukar vägra på tävling och på B i kombinationen. Det är därför att jag har bra galopp enda fram till hindret men över hindret så somnar han om man kan skriva så. Sen efter hop träningen gjorde jag i ordning han och släppte ut honom. Sen åkte vi och åt middag oss några som mamma och pappa kände.

Det blev väldigt många sen i det här inlägget, men ja,ja. Nu ska jag snart ta in min söta lilla ponny för vi ska hoppa klockan 1 för Hans. I dag med.


hemma!

Nu är jag hemma ingen. Jo, borta bra men hemma bäst XD


2 tips

Nu kommer 2 tips för hur du blir en vinare.

1 Lösgör hästen på framridningen

Johan Steels understryker vikten av bra markarbete och dressyr för att kunna hoppa felfritt.

- De flesta ryttare underskattar betydelsen av markarbetet. Faktum är att större delen av hoppträning sker helt utan hinder.

- av de cirka 70 sekunder en tävlingsritt tar, befinner du dig på marken cirka 60 sekunder och över hindrarna i ungefär 10 sekunder. Och när man hoppar inomhus är det extra viktigt att ha en lösgjord häst som arbetar med backbenen under sig.

- På en liten bana kommer varige hinder fort så det är verkligen viktigt att du och hästen kan komma ut i hörnen ordentligt så att ni får tid och plats att förbereda er väl för sprången över hindren.

2 Var noga med galopen

Enligt johan grunder sig framgång i hoppning på att ha en bra kvalite på hästens galopp.

-        Hästen behöver ha en kraftfull galopp med mycket aktivitet, oavsett om ni hoppar inomhus eller utomhus.

-        Ryttarens viktigaste uppgift är att se till att hästen kommer fram till hindret på en bra linje och med en balanserad aktiv galopp.

-         För att vara säker på att man alltid har rätt galopp och av tillräckligt bra kvalité, brukar jag be mina elever att gradera galoppens kvalité på en skala från 1 till 10, där 10 är bäst. Jag anser att en samlad åtta räcker för inomhushoppning, medan en något större nia är bättre för utomhushoppning. När man hoppar inomhus vill man ha en något mer samlad galopp för att lättare klara av att utrymmet är begränsat.


Schabrak

Jag har köpt ett nytt Schabrak ↓

Hittade ingen bättre bild.


lusitano

Hej nu har jag inte skrivit på ett tag utan jag har bara haft tråkiga tidsinlägg. Och det beror på att jag har varit hus min mormor i Vänersborg och hon har typ inget nätvärk, jo men barra på hennes dator och den var jätte seg. Nu sitter jag i en soffa i Trelleborg. Men när mamma och jag var hos mormor passade vi på att åka och kolla på Lusitnos och mamma skulle provrida en. Om du inte vet vad en lusitano är för häst så kan du klicka HÄR. Här kommer lite bilder som jag har taggit.











för omhoppningen

Det här är en övning jag tycker är bra. Dom gröna sträcken är hinder, det är bäst med räcken men det kanske går med någon annan typ av hinder. Man kan börja vartsomhälst och man kan köra vilket håll man vill XD


10 juli

Här kommer lite videos sen mina tävlingar jag har gjort.




det där var en stilhoppning och vi kom TREA!
och den glömde jag banan på :(

8 juli

Hej, det här är ett tidsinlägg. I dag tänkte jag visa och prata prata lite om alla djur jag har och har haft.

Först hade jag en svart kanin som hette Stampe han var super snäll men jockade på allt. Han fick jag när jag var 7 är gammal och han blev 6 år. Vi fick ta bort han efter som han fick en stroke och blev flammad på halva kroppen.

har ingen bild :(

 

Jag fick 2 hamstrar som hete Muffins och Pikachu. dom dog ganska dog några år innan Stampe.

har inen bild :(

 

Sen fick jag 2 katter (Pumpan och Tiger) två små under bara katter.  Tigger lever fortfarande hon är nog 4 år nu tror jag. Men Pumpan blev på körd föra sommaren på skolavslutningsdagen.

Tiger : Pumpan:

 

Efter Pumpan dött fick vi två kattungar av våran granne. En hane och en hona dom heter Tarzan och Vilda. Tarzan är en gosglad fett kille. Och Vilda är en sprallig tjej men kan vara riktigt gosig på nätterna.

Vilda: Tarzan:

 

Efter Pumpan dött fick vi två kattungar av våran granne. En hane och en hona dom heter Tarzan och Vilda. Tarzan är en gosglad fett kille. Och Vilda är en sprallig tjej men kan vara riktigt gosig på nätterna.

GG:

Efter Pumpan dött fick vi två kattungar av våran granne. En hane och en hona dom heter Tarzan och Vilda. Tarzan är en gosglad fett kille. Och Vilda är en sprallig tjej men kan vara riktigt gosig på nätterna.


6 juli

Hej, det här är ett tidsinlägg. I dag tänkte jag visa lite bra motton.

Här är lite motton som jag tycker är bra. XD

"genom svårigheterna, mot stjärnorna"

"Var dig själv, alla andra är redan upptagna"

"Ska det va så ska det va, annars får det va."

"Ska det va så ska det va, annars får det va."

"Gräset är alltid grönare där du är, bara du vattnar det"

"Det som inte dödar dig gör dig bara starkare"

"Ångra inte det du gjort, ångra det du borde ha gjort"

"Lev livet och ta dagen som den kommer"

"Man vet inte att man kommer att födas men man vet att man kommer att dö"

"Vågar man inget, vinner man inget"

"Stå på dig annars gör någon anan det"


4 juli

Hej nu är jag antagligen i Göteborg eller någonstans. Det här är ett tidsinlägg. Jag kommer att vara borta i 2 väckor och ni kommer att få några tidsinlägg klockan 07;00 men jag har tagit med datorn så ni kommer också få ett inlägg så. Men jag kan inte bekräfta att det blir ett inlägg varige dag jag bloggar när jag hinner. Jag kommer att prata lite om alt. Men ni får gärna kommentera även om jag inte kan läsa det på en gång.

 


galoppombyte

Hej. Idag red jag i skogen sen tåg jag och galopperade på ett fällt och gjorde ett galoppombyte. Han har aldrig lärt sig att göra galoppombyten men han gjorde det super bra.

min ler unge!


bidre

tävlingen i Timrå.


Timrå

hej nu har jag kommit hem från tävlingen i Timrå. Det gick sådär han var lite ofokuserad och gick inte fram för skänkeln. Men det gick ganska bra till sista hindret som var ett trippelbarr så han vägrade på den.

bilder kommer sen. tror jag.

bilden är sen föra tävlingen. Det var i sundsval.  ↑


RSS 2.0